Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > آموزش - رئیس مرکز جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناروی در پاسخ به اینکه برخی دانشگاه‌ها خودشان اقدام به جذب هیأت علمی می‌کنند، به همشهری گفت: این کار تخلف است و جذب هیأت علمی همه دانشگاه‌ها از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناروی انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدرضا رضوان‌طلب توضيح داد: برخي دانشگاه‌ها از عناويني استفاده مي‌كنند كه واقعيت ندارد، در قانون تعريفي براي آن ارائه نشده، قانون تنها اجازه داده يك سال پيش از اينكه عضويت پيماني فرد توسط مركز جذب تأييد شود، قرارداد داخلي منعقد كند و دانشگاه با بودجه اختصاصي خود، حقوق او را بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي افزود: نبايد دانشگاه‌ها اسامي غيرواقعي براي اين موارد بسازند و اعلام كنند عضو هيأت علمي، بلكه بايد در قرارداد اين افراد «خريد خدمات علمي»، درج شود.

رضوان‌طلب درباره پذيرش عضو هيأت علمي خارج از روند جذب وزارت علوم تصريح كرد: در دانشگاه‌ها به هيچ عنوان خارج از روند جذب، فردي به‌عنوان عضو هيأت علمي پذيرش نمي‌شود. حتي دانشگاه علوم قضايي كه وابسته به قوه قضاييه است نيز همچون ساير دانشگاه‌ها نياز خودش را به وزارت علوم اعلام مي‌كند و همان فرايند طي مي‌شود.

وي افزود: دانشگاه‌ها برخي مواقع قراردادهاي داخلي منعقد مي‌كنند و روي اين قراردادها اسامي مانند قرارداد مشروط، پيماني مشروط، همكار علمي و هميار علمي قرار مي‌دهند كه اين اسامي ساختگي است و هرگز سنديتي ندارد و ساخته ذهن رئيس برخي دانشگاه‌هاست كه مي‌انديشند صاحب اختيار تام هستند و برخي افراد را براي همكاري دعوت مي‌كنند و قرارداد داخلي منعقد مي‌شود. الان اين روند تا حدود زيادي اصلاح شده و با چنين مواردي به ندرت روبه‌رو هستم.

رئيس مركز جذب وزارت علوم افزود: اگر افرادي تحت اسامي عنوان شده، در دانشگاه‌ها مشغول ‌بهكار هستند، اين عناوين سنديت ندارد و در قانون براي آن تعريفي ارائه نشده‌ است. دكتر رضوان‌طلب اظهار كرد: تعداد زيادي حق‌التدريس داريم آيا مي‌توانند بگويند ما عضو هيأت علمي هستيم. با وجود اينكه در قبال واحدهاي مشخصي كه تدريس مي‌كنند، حقوق نيز دريافت مي‌كنند.

رئيس مركز جذب وزارت علوم، تحقيقات و فناروي درخصوص نحوه جذب هيأت علمي در دانشگاه‌ها اينگونه توضيح داد: جذب هيأت علمي از طريق سامانه جامع جذب اعضاي هيأت علمي طي دو مرحله در شهريور و بهمن‌ماه هر سال به‌صورت متمركز انجام مي‌شود. هجدهمين دوره جذب هيأت علمي نيز شهريور امسال برگزار شد.

وي گفت: وزارت علوم دخالتي در امر جذب هيأت علمي دانشگاه‌ها نمي‌كند، ما در وزارت علوم فقط نظارت و به شكايات احتمالي در اين‌باره رسيدگي مي‌كنيم. ما اسم اين نوع جذب را جذب نيمه‌متمركز مي‌گذاريم، به اين معنا كه ما اختيارات را به دانشگاه‌ها واگذار مي‌كنيم و دانشگاه‌ها ابتدا خودشان اعلام نياز مي‌كنند كه در چه گروه‌ها و گرايش‌هايي به چه تعداد عضو هيأت علمي نياز دارند.

وي افزود: البته درخواست دانشگاه‌ها با نقشه جامع علمي كشور تطبيق داده مي‌شود و ممكن است يك دانشگاه دولتي 100نفر هيأت علمي درخواست كرده باشد ولي به لحاظ نقشه جامع علمي و محدوديت‌هاي بودجه ما نتوانيم براي آن دانشگاه بيش از 20عضو هيأت علمي جديد درنظر بگيريم. اين تعديل‌ها در مركز جذب اعضاي هيأت علمي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري انجام و پس از آن ثبت نام داوطلبان در سايت امكان‌پذير مي‌شود.

رضوان‌طلب يادآور شد: دانشگاه‌هاي غيردولتي و غيرانتفاعي محدوديتي براي جذب هيأت علمي ندارند و هر چه بيشتر آنها تقاضا براي جذب استاد بدهند ما راضي‌تر هستيم. در واقع جذب هيأت علمي در دانشگاه‌هاي دولتي قدري محدوديت دارد.

رئيس مركز جذب وزارت علوم در پاسخ به اينكه چه عواملي در جذب مورد توجه است، گفت: يكي از عواملي كه بسيار مورد توجه داوطلبان و دانشگاه‌ها قرار مي‌گيرد تراز علمي فرد متقاضي است، هر كسي خودش را مي‌سنجد، حتي در دوره دانشجويي هم هر دانشجويي تراز خودش را مي‌سنجد تا دانشگاه مناسب خودش را انتخاب كند.

اعضاي هيأت علمي هم مطلع هستند كه اين درخواست‌ها بايد در يك رقابت علمي بين همه متقاضيان مورد سنجش قرار بگيرد. لذا خودشان را در رقابت‌هايي كه براي هماوردي ناتوان مي‌بينند به دردسر نمي‌اندازند و دانشگاه‌هايي را انتخاب مي‌كنند كه با توجه به بنيه علمي شانس بيشتري براي پذيرفته‌شدن دارند.

وي اظهار كرد: پس از پايان زمان فراخوان اطلاعات لازم براي دانشگاه‌ها ارسال مي‌شود و دانشگاه‌ها نيز اين اطلاعات را ابتدا بين دانشكده‌ها و كارگروه‌هاي بررسي توانمندي علمي ارائه مي‌كنند تا توانمندي افراد سنجيده شود. افزون بر آن صلاحيت حرفه‌اي افراد نيز در كارگروهي ارزيابي مي‌شود.

به گفته رضوان‌طلب، در نهايت اين اطلاعات براي بررسي به لحاظ صحت كار دانشگاه درخصوص طي فرايند پيش‌بيني شده به مركز جذب اعضاي هيأت علمي وزارت علوم ارسال مي‌شود. البته اگر شكايتي در اين زمينه شود ما در وزارت علوم رسيدگي مي‌كنيم.

وي گفت: اعضاي هيأت علمي بعد از طي فراخوان جذب، اول به‌صورت پيماني، پذيرش مي‌شوند پس از طي 2 تا 5 سال به‌صورت رسمي آزمايشي تغيير وضعيت داده و بازهم بعد از 2 تا 5 سال مي‌توانند درخواست تبديل وضعيت به رسمي قطعي بدهند، البته بايد امتيازات لازم را كسب كرده باشند. چيز ديگري جز اين 3مورد در قانون استخدام نداريم.

در همین زمینه: رشته‌ها و دانشگاه‌های پرمتقاضی جذب هیئت علمی کدام است؟ شرایط خروج از کشور اعضای هیات علمی | حداکثر زمان سفر خارجی اساتید آغاز ثبت‌نام شرکت در فراخوان جذب هیات علمی | فرصت ۱۰ روزه متقاضیان جذب

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده نظام سلامت کشورمان، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه را قابل تحقق عنوان و بیان کرد: اعضای هیئت علمی از مهمترین ارکان پیشرفت دانشگاه‌ها هستند و باید روش‌های آموزشی فعال به جای روش‌های سنتی، به کار گرفته شود.

بیشتر بخوانید: عین اللهی: کمبود دارو در کشور وجود ندارد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشجویان به عنوان دومین عامل رشد و پیشرفت دانشگاه‌ها یاد کرد و با تاکید بر ضرورت مسئولیت و مشارکت دادن به آنها به ویژه در پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی گفت: در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از دانشجویان فعال در حوزه تحقیقات و فناوری تقدیر کردیم بنابراین رویکرد ما بهره گیری بیشتر از ظرفیت جوانان و دانشجویان در حوزه سلامت است.

وی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی را تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری آن‌ها دانست و گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان از حدود دو و سه میلیون به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته و کارانه نیز برای دستیاران در نظر گرفته شده که دریافتی دستیاران، بهبود می‌یابد و می‌توانند با خیال آسوده تری به فعالیت بپردازند.

وی تاریخ حوزه سلامت را بسیار پرافتخار دانست و گفت: دستاوردهای حوزه سلامت از بزرگترین و ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است. نقطه تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دوران قبل از انقلاب ایجاد شده بود مربوط به دوران بعد از انقلاب و با نقش آفرینی اساتید برجسته و متعهد است که باعث ایجاد جهش و نوآوری در همه رشته‌های این دانشگاه شدند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و الگویی برای برگزاری کشوری شد، افزود: این جشنواره نشان دهنده پیشرفت‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است.

عین‌اللهی هدف بزرگ و ویژه وزارت بهداشت را شکوفایی تمدن نوین ایرانی اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمدن نوین ایرانی اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات از جمله در حوزه سلامت را برطرف کند. نباید تصور کنیم همواره غربی‌ها پیشرو هستند و ما پیرو آنها. در کشور ما خانواده محوری و توجه به سلامت معنوی، از مهمترین عناصر حوزه سلامت است.

وی ادامه داد: در بستر کانون خانواده می‌توان استرس و بسیاری از عوامل زمینه ساز بیماری‌ها را کاهش داد و بزرگان خانواده در تامین سلامت جامعه، اصلاح سبک زندگی و مصرف تغذیه سالم نیز نقش محوری را دارند.

وزیر بهداشت یاد آور شد: در برنامه سلامت خانواده که از سال گذشته آغاز و در ۱۹۵ شهر کشور اجرا شده، به دنبال انسان سالم هستیم و برای همه افراد، پرونده سلامت تشکیل می‌شود.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال و جهش تولید، یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تامین نیازهای کشور از جمله نیازهای دارویی می‌توانند به جهش تولید و خودکفایی کمک کنند.

به گفته وزیر بهداشت، معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ضرورت دارد زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در پژوهش‌های عملیاتی و کاربردی را فراهم کنند.

عین اللهی ادامه داد: در سال جاری یک هزار و ۸۰۰ عضو هیئت علمی به کار گرفته می‌شوند البته سال گذشته نیز یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب شدند که این اساتید جوان می‌توانند موجب ارتقای جایگاه علمی کشورمان شوند.

در ادامه علیرضا زالی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توسعه آموزش به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و با اعلام این خبر که برنامه راهبردی این دانشگاه تدوین شده است، افزود: این برنامه بر اساس اولویت‌های وزارت بهداشت تا پایان سال در دانشگاه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه باتوجه به توانمندی‌ها و ظرفیت بالای اساتید علوم پزشکی، رسیدن به مرجعیت علمی در منطقه دور از دسترس نیست، گفت: در برخی حوزه‌های پزشکی از ترازهای منطقه‌ای عبور کرده و در جایگاه فرامنطقه‌ای قرار داریم.

زالی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی در ابتدای دولت مردمی را دو میلیون تا پنج تومان عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت، این حق‌الزحمه در سال جاری به ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان رسیده و دست دانشگاه‌ها در افزایش این حق‌الزحمه نیز باز است.

وی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی امروزه در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، انتخاب دستیاران، محتوای آموزشی، ارزشیابی و صحت سنجی کاربردهای گسترده‌ای دارد و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بتواند قطب روش‌های آموزش نوین باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229907 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیگر خبرها

  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • نخستین پیش‌نشست کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی برگزار می‌شود
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند